lunes, 14 de julio de 2014

Crònica Excursió pel Parc Natural del Garraf

Tarda previa de Whatts Apps per organitzar cotxe i quedem, Gabriel, Jerome, Vicens, Eloi, Jordi, Arnau, Adri i un servidor a les 6h al Capote per fer cafetó i a les 6.30h arrencar cap a Castelldefels per descobrir noves zones, en definitiva a fer de CICLOTURISTA amb els companys.

1:56h de la matinada: Whatts del Arnau anunciant la seva baixa i el seu company Adrià. "La noche le confunde? O es Sant Zenon?"

6:05h al Capote finalment som 6, cafetons de rigor.

6:30h arrenquem 3 cotxes direcció Castelldefels (45 min de viatge + 4€ peatges)

7:15h aparcats al Costat de Port Ginesta i al peu del Rat Penat.

7:30h arrenquem per 3 del 6 integrants de la expedició (50%) tenen "apreton" (crec que va ser al veure la nova maquina del Jerome) i decidim fer parada al lloc més adequat, al STOP BAR.

7:45h ja amb cafès i lleugers de pes, posem tots els navegadors, Straves... i arranquem l'aventura direcció Gavà per l'Avinguda Constitució de Castelldefels.

Pinarello F8, amb Durace Di2 i Bora Ultra Two (6,880kgs)
Stop Bar, així ho varem fer
Gabriel no sabia com fer-ho per trencar-la
Abans d'arrencar
Ruta:

De Castelldefels seguint la carretera que porta a Gavà, abans d'entrar al poble trenquem a l'esquerra i comencem a pujar a Begues, passant per la variant dels Bomber si estalviant-nos passar pel mig del poble.
Pujada de 7kms constant (entre 5-6 i 7%), amb algun descans i un pic màxim del 10% on després de la Ermita de Begues hi han unes vistes aeries impressionants.
Es fan 3 grups naturals, Jerome-Gabriel, Jordi-jo i Vicens-Eloi i al coronar ens reagrupem a Begues i continuem la carretera cap Avinyonet del Penedès.
Carretera que pica de baixada, estreta sense boral i amb alguns "repetxos" però bastant còmode, rapida i bonica.
Un cop Avinyonet, agafem la N340 cap a Vilafranca del Penedès, on trobem algun grup ciclista. Sortim a Santa Margarida i els Monjos, creuem La Ràpita i ens dirigim a Torrelletes per posteriorment anar a Castellet i el pantà de Foix.
Al arribar a Castellet, parada "cicloturistica", fotos i reposar aigua a la font.

Vistes del pantà de Foix des de el Castell
Tota l'expedició al complert
Entrada principal del Castell de Castellet
Reiniciem la marxa, bordejant el pantà per una carretera molt còmode, amb petits "repetxons" però que més aviat pica avall i es roda molt bé.
Arribem a Vilanova i la Geltrú, però la bordegem i evitem tràfic anant uns kms per la variant per després agafar la crta. del antic Casino de Barcelona a Sant Pere de Ribes i posteriorment baixar a Sitges.
Un cop a Sitges creuem una part del poble i anem a buscar la carretera de les Costes del Garraf.
Espectacular carretera, molt propera al mar i  molt vertical, que va pujant i baixant, però llàstima del NUL boral i del tràfic (nosaltres no varem agafar gaire tràfic perquè anàvem a contracorrent, tothom anava a Sitges).
Després de que el Gabriel es piques amb un "transeunte" ciclista, posant-se a roda, i que ens va trinxar a tots, varem para al final de la pujada a un Mirador.

Pujada final abans de baixar cap al Garraf
Vistes cap a Sitges
Paella del mirador
Arribada reservant energies pel Rat-Penat
Las 3 M de Maaa........ 

Fem l'últim tram de les Costes, baixant a Garraf i fent la ultima pujadeta per arribar a la rotonda que dona entrada a la Urbanització del Rat-Penat

Si creues aquesta barrera, tremola
Pujada tremenda de 5kms, sense un arbre i amb uns 3kms inicials demolidors, on en varis punts tindrem rampes superiors al 16% i en 2 punts superiors al 20%. Warning: la roda del davant s'aixeca.

Altimetria
Un de les 5 paelles
Recta infernal
Breu descans abans d'afrontar tram final
Inici tram final un altre cop dur amb pics del 14 i 19%
Finalment coronat per tots, però per mi i alguns companys un port per fer una o màxim 2 vegades l'any.
Baixada cap a Port Ginesta i directes al cotxe, on després de cambiar-nos, hem fet una canyeta express brindant tots junts. Felicitar al Eloi que a part de fer la ruta sencera, va coronar el Rat-Penat. Chapeau!!
Tornada plàcida i àgil, arribant a les 13h a casa.

P.D.: COMPROVAT!!, amb 4 duros, amb 40/45 min de cotxe, podem fer excursions a llocs inèdits per fer cicloturisme i super entrenos. Això va dirigit pels que diuen que volen coneixer zones noves i pels que s'abanderen com a cicloturistes i no venen a aquestes excursions cicloturístiques. Apa ja teniu salseta.... ;-)

5 comentarios:

  1. Gran sortida i gran cronica
    Mencio especial pen gabriel per ser un guia excelent i per leloi, per posar els co... Sobre lasfalt.
    Una sortida de les ke fan llaços...
    J.rebollo

    ResponderEliminar
  2. Roger: gran crònica barrejant perfectament la lletra amb la imatge. Però el que més clar m'ha quedat, és que en Quimet Montmany, àlies el predicador no pujarà mai al Rat Penat.

    Visca Munt Bikes i visca el ciclisme!!!!!!!!

    ResponderEliminar
  3. Senyor roger. M'agradat la sortideta aqesta, sempre es bo trencar rutines i veure coses noves i si cal parar a mirar algo, fer-ho. Filosofia cicloturista. I a aquest ratpenat ....ja estem trigant !!! Pero crec qe a plé sol fa mes por.
    Salut i pedals.

    Jordi M. - jabali bikers

    ResponderEliminar
  4. molt bé roger,! una pena no venir,
    ara preparem vallter 2000 per el dia 27! hem obert la llista ja! aneu confirmant asistència

    ResponderEliminar
  5. Genial la cronica. Roger com sempre.
    Per mi una gran sortida fent algo diferent. No havia pedelat mai per les costes del Garraf.
    I mencio especial per l Eloi. amb 90km. a les cames va Pujar fins dalt al Ratpenat.
    Vicenç R. (D.V.)

    ResponderEliminar